Private Lease vergelijken en de beste prijs vinden als Nederlandse consument?

Private lease contracten vergelijken is een makkie, begin direct met lease offertes vergelijken en zoek de beste lease auto voor de scherpste prijs.

Top 3 Private Lease

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

✓ Volledig 100% onafhankelijk

✓ Uitgebreid en groot aanbod

✓ Objectief en transparant

✓ Bespaar in 5 minuten

✓ Alle informatie op 1 plaats

goedkoop auto leasen
auto leasen particulier
auto leasen of kopen
i

Stap 1 : Begin met offertes bekijken

De eerste stap die je moet zetten is het bepalen naar welk leasevorm je op zoek bent, als je dat weet kun je vervolgens gaan kijken naar de meest scherpe offertes die beschikbaar zijn in Nederland. Vervolgens is het belangrijk om te gaan kijken wat voor leaseauto je precies wil gaan leasen. Daarna kun je echt aan de slag.

Stap 2 : Kies lease auto & vergelijk

Als je weet wat voor leaseauto je graag wil leasen wordt het al een stuk gemakkelijker, kies het model waar je naar op zoek bent en begin direct met het vergelijken van alle bekende leasemaatschappijen in Nederland. Filter op voorwaarden, maandelijkse premie en bekijk waarderingen van anderen in de vergelijker.

Stap 3 : Vraag offerte of proefrit aan

Ben je er uit en wil je de proef op de som gaan nemen? Vraag dan gemakkelijk een offerte aan voor je leaseauto of plan een proefrit in bij een van de beschikbare leasemaatschappijen om te kijken of de leaseauto die jij op het oog hebt ook echt bij je past. Door alle leasemaatschappijen onafhankelijk te vergelijken heb je de beste prijs.

Private lease nodig? Geen zorgen, zo gepiept

Private Lease, je zult er de afgelopen tijd al wel van alles over gehoord hebben, dat is ook niet zo gek want steeds meer Nederlanders maken gebruik van deze leasevorm. Deze nieuwe vorm van autorijden is ook behoorlijk voordelig, in plaats van een auto te kopen, lease je hem prive voor een langere periode.

Tegenwoordig heb je een enorm aanbod aan verschillende leasemaatschappijen die Private Lease aanbieden, daardoor kan het nog wel eens lastig zijn om de beste partij te vinden, daar hebben wij een oplossing voor want je kunt op onze site gemakkelijk de goedkoopste private lease aanbieder vinden door een handige vergelijking te maken.

Private lease aanbieding vinden?

Een auto rijden met met private lease doe je voor een vast bedrag per maand, als je naar de totale kosten kijkt ben je met een private lease een stuk goedkoper in vergelijking met het kopen van een auto. Je wil natuurlijk wel de beste prijs vinden want je betaalt tenslotte maandenlang een vast tarief voor je nieuwe leaseauto. Maak gebruik van onze top 15 en vergelijk alle aanbieders om de perfecte private lease aanbieding te vinden.

Alles te weten komen over Private lease?

We kunnen ons voorstellen dat je nog een aantal vragen hebt over private leasen, dat is ook logisch want het is nog een relatief nieuwe leasevorm. Bekijk aan de onderkant van onze pagina de kennisbank en we weten zeker dat je alle antwoorden op je vragen kunt vinden, daarna kun je natuurlijk beginnen met private lease vergelijken om de allerbeste prijs te vinden voor de auto die jij op het oog hebt.

Maak gebruik van de Private Lease vergelijker

Wil jij de beste prijs vinden voor je nieuwe private lease auto? Dat snappen we, daarnaast moet je nog even kijken of deze leasevorm wel de perfecte vorm is voor jou want er zijn namelijk nog een aantal andere leasevormen nodig. Zeker als je zakelijk wil leasen raden we je aan om naar vormen zoals Operational Lease of Financial lease te kijken. Ben je meer op zoek naar een kortlopend leasecontract? Bekijk dan zeker de pagina met Shortlease aanbiedingen, deze leasevorm past dan waarschijnlijk meer bij jouw situatie.

Weet je nog niet welke leaseauto je wil uitkiezen?

Ben je er nog niet helemaal uit welke leaseauto het beste bij je past of ben je nog aan het orienteren op de markt? Dat kunnen we ons voorstellen, om het je gemakkelijk te maken hebben we een top 15 samengesteld met de meest gekozen auto’s bij een private lease contract.

Zo heb je direct een beeld van de markt en wordt de keuze voor een leaseauto misschien wat makkelijker. Scroll naar beneden toe om de top 15 te bekijken of maak gebruik van het menu om een specifiek merk uit te kiezen, het kan natuurlijk al zijn dat je exact weet welk merk auto je wil gaan leasen.

✓ Onafhankelijke Private lease auto vergelijken

✓ Objectief en transparant kijken en vergelijken

✓ De beste deals en het grootste aanbod

Top 15 Private lease auto deals van dit moment

Toyota Yaris

Vanaf  490,- p/m

Volkswagen Polo

Vanaf  490,- p/m

Kia Niro

Vanaf  490,- p/m

Hyundai Kona

Vanaf  490,- p/m

Hyundai Kona

Vanaf  490,- p/m

Toyota Yaris

Vanaf  490,- p/m

Volkswagen Polo

Vanaf  490,- p/m

Kia Niro

Vanaf  490,- p/m

Hyundai Kona

Vanaf  490,- p/m

Hyundai Kona

Vanaf  490,- p/m

Toyota Yaris

Vanaf  490,- p/m

Volkswagen Polo

Vanaf  490,- p/m

Kia Niro

Vanaf  490,- p/m

Hyundai Kona

Vanaf  490,- p/m

Hyundai Kona

Vanaf  490,- p/m

Meest gestelde vragen over Private Lease

Wat is private lease?

Private lease is een leasevorm die het mogelijk maakt om als particulier een nieuwe auto tegen een bepaald vast maandbedrag te leasen zonder dat deze auto jouw eigendom is. Dat betekent dat alle kosten die je bij een auto hebt zoals onderhoud afgedekt zijn door de leasemaatschappij. Je moet er wel rekening mee houden dat de brandstof wel door jezelf betaalt moet worden.

Over het algemeen heb je de keuze uit verschillende looptijden, je hebt contracten van 12, 24, 36 of 48 maanden. Deze leaseperiode bepaal je helemaal zelf, hoe langer de periode, hoe lager de maandelijkse prijs die je betaalt. De kosten die gedekt worden door een leasemaatschappij zijn als volgt:

  • Allriskverzekering
  • Motorrijtuigbelasting of wegenbelasting
  • Reparatie en onderhoud van de leaseauto
  • Afschrijvingskosten
  • Pechhulp
  • Bandenvervanging, glasreparatie en schadeherstel
Wat zijn de voordelen van Private lease?

Het grote voordeel van private leasen is dat je een bepaald bedrag per maand betaalt voor alle diensten die je bij een auto nodig hebt. Daardoor heb je een goed beeld van wat je betaalt en kom je nooit voor onverwachte kosten te staan zoals dure reparaties en onderhoud.

Nog een groot voordeel is dat je de aanschafprijs van een auto niet in een keer hoeft te betalen, je bent daardoor niet ineens al je geld kwijt aan de aanschaf van een nieuwe auto.

Dat is fijn want je kunt je spaargeld natuurlijk goed gebruiken. Ook hoef je geen aanbetaling te doen en is er vaak geen slotsom vereist.

Als de leaseperiode is afgelopen kun je de leaseauto gewoon weer inleveren, dat betekent dat je geen last hebt van inruilwaardes en het verkopen van je oude auto.

Wat zijn de nadelen van Private Lease?

Er zitten ook wat nadelen aan private lease, zo heb je een financiële verplichting aan voor meerdere jaren en zit je dus vast aan een contract. Het is niet bij iedere leasemaatschappij mogelijk om daar makkelijk onder uit te kunnen.

Je hebt ook een leasecontract op basis van een aantal kilometers, als je dus meer kilometers gaat rijden als vooraf is afgesproken moet je daar meer voor betalen.

Hoe hoog dit bedrag is en wat de voorwaarden zijn verschilt over het algemeen per leasemaatschappij.
Nog een nadeel is dat de auto nooit jouw eigendom zal zijn, de restwaarde van de leaseauto blijft dus voor de leasemaatschappij.

Nog iets belangrijks om te onthouden is dat je je opgebouwde schadevrije jaren gewoon blijft behouden, de no-claim korting kan echter komen te vervallen, dit is wel afhankelijk van je verzekeraar dus kijkt dit altijd even na.

Is Private lease goedkoper als een auto kopen?

Over het algemeen kun je inderdaad stellen dat Private leasen goedkoper is dan een auto kopen. Er zijn een aantal redenen waarom dat zo is, vaak blijft er toch een beetje een nare smaak hangen aan iets leasen bij veel mensen.

Zo zijn er genoeg mensen die bijvoorbeeld zeggen, de leasemaatschappij moet toch ook geld verdienen? Nou, dat doen ze ook maar het hoeft natuurlijk niet te betekenen dat private leasen duurder is als een auto kopen.

Een van de eerste redenen waarom een private lease auto goedkoper is is omdat leasemaatschappijen op grote schaal auto’s kunnen inkopen.

Daarnaast moet je een leasemaatschappij ook zien als een soort bank, je hebt daardoor aan de ene kant een gunstige kostprijs voor je auto terwijl de leasemaatschappij ook nog gebruik kan maken van gunstige rentetarieven. Daardoor heb je sowieso lagere kosten ten opzichte van een auto kopen.

Daarnaast hoef je bij private leasen geen aparte verzekering af te sluiten voor je auto. Dat is wederom een voordeel omdat een leasemaatschappij gunstige tarieven kan krijgen omdat ze vaak honderden verzekeringen tegelijk afnemen voor auto’s die geleased worden. Dat maakt de kosten voor een autoverzekering een stuk lager.

Ook het onderhoud van een private lease auto is een stuk goedkoper voor leasemaatschappijen, dat komt omdat zij landelijk afspraken maken met onderhoudspartijen.

Vooraf zijn er afspraken gemaakt over de tarieven die betaalt worden waardoor de kosten lager liggen ten opzichte van particulieren die een auto naar de garage brengen.

Nog een voordeel is dat je een gunstig tarief voor motorrijtuigbelasting hebt bij een leasemaatschappij. Alle maatschappijen zijn namelijk statutair gevestigd in Noord-Holland, in Nederland zijn de tarieven in deze provincie het goedkoopst.

Daardoor betaal je minder belasting als je dit vergelijkt met een auto kopen.
Dit zijn een aantal redenen waarom je met een private lease goedkoper uit bent in vergelijking met het kopen van een auto.

Ook als je een occasion koopt ben je bijna altijd duurder uit als bij private leasen. Daarnaast is het ook een prima manier om een nieuwe auto te rijden zonder dat je al je spaargeld hoeft uit te geven aan een nieuwe auto.

Kun je een private lease occasion afsluiten in Nederland?

Je ziet ook dat veel mensen tegenwoordig een occasion private leasen, dat betekent dat je een gebruikte auto onder dezelfde soort voorwaarden least als bij een normale private lease.

Dat kan op zich best voordelig zijn maar het hoeft niet te betekenen dat het goedkoper is als regulier private leasen.
De tarieven van een occasion private lease worden vastgesteld op basis van een aantal factoren zoals de reparatie- en onderhoudskosten, waardedaling en de inkoopprijs die een leasemaatschappij betaalt voor de occasion.

Je kunt je al voorstellen dat de onderhoudskosten over het algemeen duurder zijn bij een occasion private lease ten opzichte van een nieuwe auto. Dat onder andere door de leeftijd van een occasion.

Over het algemeen verschillen de tarieven voor een nieuwe prive lease en een occasion private lease niet enorm, daarom kiezen er toch veel mensen voor een prive lease met een nieuwe auto.

Dit komt ook door het inkoopvoordeel dat leasemaatschappijen hebben, bij een prive lease met nieuwe auto kunnen er namelijk auto’s op grote school worden ingekocht terwijl dit bij occasion private leasen niet het geval is.

Hoe zit het met private leasen en een BKR registratie?

Het is niet zo dat iedere leasemaatschappij een private leasecontract bij het BKR registreert. Veel mensen denken automatisch dat een BKR registratie iets negatiefs is maar dat is helemaal niet het geval. Als je geen betalingsachterstanden hebt is het namelijk alleen maar een goed teken, je laat dan zien dat je over goed financieel gedrag beschikt.

Het maakt dus niet zo veel uit of je voor een leasemaatschappij kiest met of zonder BKR registratie.

De betalingsverplichting blijft namelijk hetzelfde, het belangrijkste onderdeel is of het private leasecontract binnen je financiele situatie past, je gaat namelijk een financiele verplichting aan voor een langere periode.

Door de BKR registratie voorkom je dat je verplichtingen aangaat waar je later misschien niet aan kunt voldoen, daarbij kan het ook zo zijn dat kredietverstrekkers kijken naar eventuele andere leningen die na het afsluiten van je private leasecontract wrden gedaan.

Je zult misschien al gehoord hebben van het keurmerk Private lease, aanbieders die daar aan voldoen registreren het nieuwe leasecontract altijd bij het BKR, het bedrag dat geregistreerd wordt wordt vastgesteld op basis van een vaste formule.

De maandelijkse leaseprijs x looptijd in maanden x 65%. Dat bedrag wordt 30 dagen na het afleveren van de nieuwe auto aan het BKR doorgegeven.

Heeft een private lease invloed op mijn hypotheek?

Ja, je Private Lease kan een invloed hebben op het maximaal leenbare bedrag bij je hypotheek omdat het gezien wordt als een langdurige betalingsverplichting. Als je kijkt naar een hypotheek gaat het maar om een klein bedrag bij een private leasecontract.

Daardoor heeft het hoogstwaarschijnlijk weinig invloed op het te lenen bedrag voor een hypotheek.
Als je eerst een hypotheek hebt afgesloten en daarna een private leaseauto erbij neemt is er meestal geen probleem.

Doe je het anders en sluit je eerst een private leaseauto af en ga je daarna een hypotheek aanvragen dan kan het zijn dat er een behoorlijke som geld van het maximale hypotheekbedrag wordt afgehaald.

Als je dus een huis wil kopen is het verstandig om hier eerst goed onderzoek naar te doen voordat je een prive lease gaat afsluiten.

Betaal je bijtelling bij Private leasen?

Een auto prive leasen is uitermate geschikt voor de particuliere markt, daardoor hoef je geen bijtelling te betalen. Het komt echter wel eens voor dat werkgevers ook private lease contracten aanbieden aan medewerkers.

Het bedrijf betaalt dan een vergoeding voor de private leaseauto, het is slim om vooraf onderzoek te doen en een accountant raad te plegen voordat je een zakelijke leaseauto prive wil gaan rijden.

Wat is het keurmerk Private lease precies op al die websites?

Het keurmerk Private lease is in het leven geroepen om jou als consument te beschermen. Als een aanbieders van leasecontracten of een leasemaatschappij over dit keurmerk beschikt weet je zeker dat ze aan 5 zekerheden voldoen bij een prive lease.

Zo weet je zeker dat de voorwaarden eerlijk zijn en dat deze zijn opgesteld samen met de Consumentenbond. Daarnaast is het ook gegarandeerd zo dat je product altijd beschikt over onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.

Ben je beschermd tegen te hoge financiële lasten met een BKR regisratie en heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Als je klachten hebt kun je bovendien aankloppen bij een onafhankelijke geschillencommissie die je helpt bij alle problemen die ontstaan zijn.

Navigatie

Home

Hoe werkt het?

Private Lease

Financial Lease

Operational Lease

Short Lease

Meest gestelde vragen

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Contact

 

 

Private Lease

Top 15 Private Lease

Volkswagen

Renault

SEAT

Opel

Volvo

KIA

Peugeot

Audi

BMW

Mercedes 

Operational Lease

Wat is het?

Hoe werkt het?

Waarom kiezen?

Goedkoper of duurder?

Voor wie geschikt?

Welke auto’s heb je?

Voor wat geschikt?

Keuze voor wie?

Wat zijn de kosten?

Welke opties heb je?

 

Short Lease

Audi lease

BMW lease

Citroën lease

Mercedes-Benz lease

Mitsubishi lease

Nissan lease

Opel lease

Renault lease

Volkswagen lease

Volvo lease